Skip to main content
4.8
(45)

De Sonos Beam is een van de best verkochte sound bars van Sonos. De systemen van Sonos leveren natuurlijk een fantastische geluidservaring. Maar hoeveel stroom verbruikt de Sonos Beam nu precies? Wij zijn er voor je ingedoken en hebben het uitgezocht.

Inhoudsopgave

Energieverbruik Sonos Beam

Een Sonos Beam is een sound bar en staat (vaak om die reden) niet de gehele dag aan. Maar ook wanneer de Beam niet actief wordt gebruikt verbruikt hij stroom. Dit noemen we sluipverbruik omdat je het niet in de gaten hebt.

Sluipverbruik in standby Sonos Beam (gen 1)

Als je geen muziek luistert op de Sonos Beam verbruikt deze alsnog 6,1 Watt stroom per uur. Dit per dag neer op een verbruik van 0,1464 kWh per dag. Bij een kWh prijs van €0,40 (prijsplafond) dan kost het stroomverbruik van de Sonos Beam je per dag iets meer dan 5,9 eurocent. Per jaar kom je uit op €21,54.

Wanneer je de Sonos Beam 1st gen wel actief gebruikt dan verbruikt hij uiteraard een stuk meer stroom. Daarnaast hebben de meeste mensen nog meer producten van Sonos. Een veelgebruikte combinatie met de Beam is de Sonos One, en deze verbruikt ook stroom als hij niet actief aanstaat. Een andere sound bar van Sonos, de Arc verbruikt iets minder stroom in standby dan de Beam.

Sluipverbruik in standby Sonos Beam (gen 2)

Je zou denken dat een nieuwere generatie minder stroom zou verbruiken. Toch is dat niet zo. De tweede generatie Sonos Beam verbruik in standby 6,3 watt. Dit komt per dag neer op 0,1512 kWh. Reken je dit om naar één jaar dan kom je uit op 55,19 kWh. Bij een kWh prijs van €0,40 komt dit neer op een bedrag van €22,08.

Het bovenstaande voorbeeld is een indicatie en is afhankelijk van verschillende factoren. Om jouw situatie te berekenen kun je gebruik maken van onze rekentool.

Stroomverbruik Sonos Beam berekenen

Bereken het stroomverbruik en hoeveel het kost om jouw Sonos Beam te gebruiken met onze tool.

Sonos Beam standby – besparen

Zoals je hebt gelezen verbruikt een Sonos Beam ook stroom als je geen muziek luistert of TV kijkt. Zonde toch? Met een slimme stekker kun je dit sluipverbruik voorkomen. Super handig: je kunt hiermee elk apparaat dat je via de slimme stekker in het stopcontact steekt via een app helemaal uitschakelen. Dit bespaart je op jaarbasis al snel tientallen euro’s bij veel apparaten. Zelf zijn wij fan van het merk Calex omdat dit degelijke, Nederlandse producten zijn die ook nog eens een zacht prijsje hebben. Het enige nadeel hiervan is dat je geen gebruik kunt maken van de voice assistent wanneer de Sonos uitstaat.

4.8
(45)

Minder betalen voor stroom?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 45

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Veelgestelde vragen

Hoeveel stroom verbruikt een Sonos Beam in standby?

Zo verbruikt de Sonos beam 6,1 Watt aan stroom per uur. Per dag komt dit neer op 0,1464 kWh. Als je dit omrekent naar een bedrag dan kom je uit op 5,9 cent per dag aan stroom bij een kWh prijs van €0,40. De Sonos Beam tweede generatie verbruikt nog net iets meer stroom dan de eerste generatie.

Hoeveel verbruikt een Sonos Beam in standby per jaar?

In een jaar verbruikt de Sonos Beam ongeveer 55 kWh alleen al in standby. Bij een kWh prijs van €0,40 kost je dit per jaar €22 aan stroom.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 45

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Minder betalen voor stroom?

Anouk

Mijn grote interesse in het besparen van energie heeft geleidt tot veel artikelen op deze website. Met veel passie schrijf ik blogs over hoe jij kunt energie kunt besparen, en probeer je bewust te maken van de kosten van het gebruiken van verschillende apparaten.