Skip to main content
4.3
(32)

Wanneer een luchtontvochtiger niet meer voldoende is wordt er tijdens een verbouwing vaak gebruik gemaakt van een bouwdroger. Deze heeft een grotere capaciteit en trekt enorm veel vocht uit de lucht. Maar hoeveel stroom verbruikt een bouwdroger nu precies? En hoeveel geld ben je kwijt aan het stroomverbruik van een bouwdroger? Wij hebben het voor je uitgezocht dus lees snel verder.

Inhoudsopgave

Hoeveel stroom verbruikt een bouwdroger?

Hoeveel stroom een bouwdroger verbruikt is afhankelijk van de capaciteit van de bouwdroger. In dit voorbeeld gaan we uit van de XL-bouwdroger met 2100 Watt. Een kleinere bouwdroger heeft vaak minimaal een vermogen van 800 Watt.

Anders dan bij een luchtontvochtiger staat een bouwdroger continue aan op vol vermogen. Als we uitgaan van 2100 Watt dan verbruikt een bouwdroger 2,1 kWh per uur. Elke situatie is natuurlijk anders. Als je wil berekenen hoeveel stroom jouw bouwdroger verbruikt raden wij onze calculator aan.

Hoeveel stroom verbruikt een bouwdroger per uur?

Wanneer je een een uur lang een bouwdroger met 2100 Watt vermogen aan hebt staan kost je dit 2,1 kWh. Bij een kWh prijs van €0,40 (prijsplafond in 2023) dan komt dit neer op een bedrag van €0,84 per uur. Dit is relatief veel als je nagaat dat een bouwdroger vaak de hele dag continue aanstaat.

Stroomverbruik bouwdroger berekenen

Bereken het stroomverbruik en hoeveel het kost om jouw bouwdroger te gebruiken met onze tool. Je hoeft alleen het vermogen van de bouwdroger te weten en de kWh prijs die je betaald aan je energieleverancier.

4.3
(32)

Minder betalen voor stroom?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.3 / 5. Stemtelling: 32

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Veelgestelde vragen

Hoeveel stroom verbruikt een bouwdroger?

Als je een grote XL bouwdroger hebt dan hebben deze meestal een vermogen van 2100 Watt. Dit komt neer op 2,1 kWh.

Hoeveel verbruikt een bouwdroger per uur?

Bij een XL bouwdroger van 2100 Watt die 2,1 kWh per uur verbruikt kost dit je bij een kWh prijs van €0,40 ongeveer 84 eurocent per uur.

Hoeveel verbruikt een bouwdroger per dag?

Bij een XL bouwdroger van 2100 Watt die 2,1 kWh per uur verbruikt kost dit je bij een kWh prijs van €0,40 ongeveer €10,08 per dag.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.3 / 5. Stemtelling: 32

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Minder betalen voor stroom?

Anouk

Mijn grote interesse in het besparen van energie heeft geleidt tot veel artikelen op deze website. Met veel passie schrijf ik blogs over hoe jij kunt energie kunt besparen, en probeer je bewust te maken van de kosten van het gebruiken van verschillende apparaten.