Skip to main content
4.6
(14)

Een lekkere snack uit de airfryer. Wie houd er niet van? Maar wat verbruikt een airfryer nu precies aan stroom? Wij zochten het voor je uit.

Inhoudsopgave

Energieverbruik per keer

Het stroomverbruik van een airfryer is vooral afhankelijk van de grootte en over hoeveel Watt de airfryer beschikt. Gemiddeld heeft een airfryer een vermogen van 1700 Watt. Heb je nu een grotere- of kleinere dan zal dit uiteraard anders zijn. Anders dan bij een oven duurt het voorverwarmen bij een airfryer maar een minuut of drie. Als we uitgaan van een half uur verbruik, dan kom je op 0,85kWh uit. Dit kost je omgerekend €0,34. Hierbij zijn we uitgegaan van een kWh prijs van €0,40 (prijsplafond ingesteld door Nederlandse overheid eind 2022).

Het bovenstaande voorbeeld is een indicatie en is afhankelijk van verschillende factoren. Om jouw situatie te berekenen kun je gebruik maken van onze rekentool.

Energieverbruik per jaar

Als we uitgaan van een gemiddelde van twee keer per week een half uur je airfryer gebruiken, dan komen we uit op een jaarverbruik van 88,4 kWh. Omgerekend met een kWh prijs van €0,40 kost een jaar lang je airfryer gebruiken €35,36.

In de praktijk is het energieverbruik van de airfryer per jaar waarschijnlijk anders, maar dat is echt afhankelijk van hoe vaak je hem gebruikt, welke temperatuur, en hoe groot de airfryer is. Kijk hier voor de meest energiezuinige airfryer.

Stroomverbruik airfryer berekenen

Bereken het stroomverbruik en hoeveel het kost om jouw airfyer te gebruiken met onze tool.

4.6
(14)

Minder betalen voor stroom?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.6 / 5. Stemtelling: 14

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Veelgestelde vragen

Hoeveel stroom verbruikt een airfryer per keer?

Als we uitgaan van een half uur verbruik, dan kom je op 0,85kWh uit. Dit kost je omgerekend €0,34. Hierbij zijn we uitgegaan van een kWh prijs van €0,40 (prijsplafond ingesteld door Nederlandse overheid eind 2022).

Hoeveel verbruikt een airfryer in een jaar?

Als we uitgaan van een gemiddelde van twee keer per week een half uur je airfryer gebruiken, dan komen we uit op een jaarverbruik van 88,4 kWh. Omgerekend met een kWh prijs van €0,40 kost een jaar lang je airfryer gebruiker €35,36.

Is een airfryer energiezuinig?

In vergelijking met bijvoorbeeld een oven is een airfryer in de regel vaak zuiniger dan een oven. Dit komt omdat de airfryer minder lang hoeft voor te verwarmen en vaak kleiner is waardoor er minder lucht opgewarmd hoeft te worden. Ook gebruik je een airfryer vaak niet zo lang waardoor dit zuiniger is dan een oven.

Heeft een airfryer sluipverbruik?

Een airfryer heeft geen sluipverbruik. Dit betekent dat de airfryer geen stroom verbruikt wanneer deze niet aanstaat.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.6 / 5. Stemtelling: 14

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Minder betalen voor stroom?

Anouk

Mijn grote interesse in het besparen van energie heeft geleidt tot veel artikelen op deze website. Met veel passie schrijf ik blogs over hoe jij kunt energie kunt besparen, en probeer je bewust te maken van de kosten van het gebruiken van verschillende apparaten.