Skip to main content
4.6
(13)

De nieuwste decoder van Ziggo: de Mediabox Next Mini. Hoeveel stroom verbruikt de Ziggo Mediabox Next mini nu precies en waar moet je op letten? Wij zochten het voor je uit.

Inhoudsopgave

Energieverbruik Ziggo Mediabox Next Mini

Wat opvalt is dat de Ziggo Mediabox Next Mini een stuk minder stroom verbruikt dan zijn grotere broertjes. Zo is deze decoder van Ziggo toch een flink stuk zuiniger.

Aan5 Watt
Stand-by: Snelle start2,9 Watt
Stand-by: Trage start0,9 Watt
Stand-by: Eco-modus0,5 Watt

Wanneer je de mediabox het gehele jaar in stand-by modus laat staan met snelle start optie, dan komt dit neer op 25,4 kWh. Een jaar lang je mediabox stand-by staan kost je €10,16 tegen een kWh prijs van €0,40. Betaal jij een andere prijs per kWh? Vul dan onze tool in om te berekenen hoeveel jouw decoder verbruikt.

Bekijk ook het stroomverbruik van de andere Ziggo decoders:

Stroomverbruik Ziggo decoder berekenen

Bereken het stroomverbruik en hoeveel het kost om jouw decoder te gebruiken met onze tool.

Energie besparen met je Ziggo Mediabox Next Mini

De Ziggo Mediabox Next Mini is een stuk zuiniger dan de Mediabox XL bijvoorbeeld. Hierdoor bespaar je an sich al veel stroom. Wij raden aan om de decoder in Eco-modus te zetten. Zo moet je iets langer wachten met opstarten, maar ben je per jaar zo’n 6 keer minder geld kwijt dan wanneer je de snelle start gebruikt.

Standby verbruik terugdringen

Zoals je hebt gelezen verbruikt de mediabox ook in standby energie. Zonde toch? Met een slimme stekker kun je dit sluipverbruik voorkomen. Super handig: je kunt hiermee elk apparaat dat je via de slimme stekker in het stopcontact steekt via een app helemaal uitschakelen. Dit bespaart je op jaarbasis al snel tientallen euro’s bij veel apparaten. Zelf zijn wij fan van het merk Calex omdat dit degelijke, Nederlandse producten zijn die ook nog eens een zacht prijsje hebben.

4.6
(13)

Minder betalen voor stroom?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.6 / 5. Stemtelling: 13

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Veelgestelde vragen

Hoeveel stroom verbruikt de Ziggo Mediabox Next mini per jaar?

Wanneer je de mediabox het gehele jaar in stand-by modus laat staan met snelle start optie, dan komt dit neer op 25,4 kWh. Een jaar lang je mediabox stand-by staan kost je €10,16 tegen een kWh prijs van €0,40.

Hoeveel stroom verbruikt de Ziggo Mediabox Next per uur?

Als we uitgaan van één uur de Ziggo Mediabox Next aan hebben staan, dan komt dit neer op 0,005 kWh. Dit betekent een bedrag van 0,2 eurocent per uur uitgaande van een kWh prijs van €0,40.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.6 / 5. Stemtelling: 13

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Minder betalen voor stroom?

Anouk

Mijn grote interesse in het besparen van energie heeft geleidt tot veel artikelen op deze website. Met veel passie schrijf ik blogs over hoe jij kunt energie kunt besparen, en probeer je bewust te maken van de kosten van het gebruiken van verschillende apparaten.