Skip to main content
4.6
(24)

Niets is zo lekker als in een jacuzzi springen op een koude winterdag. Maar hoeveel stroom verbruikt een hottub of jacuzzi nu precies? En hoeveel kost dit je nou? Wij zochten het voor je uit.

Inhoudsopgave

Hoeveel verbruikt een jacuzzi?

Het stroomverbruik van een jacuzzi is van verschillende factoren afhankelijk. Zo is het belangrijk:

  • hoeveel liter er in je jacuzzi gaat;
  • van welk materiaal de jacuzzi is gemaakt;
  • wat de omgevingstemperatuur is;
  • standplaats van de jacuzzi;
  • hoe de isolatie van de jacuzzi is.

Toch kunnen we van een gemiddelde uitgaan. Als we uitgaan van een gemiddelde watertemperatuur van 38 graden en een omgevingstemperatuur van 15 graden waarbij de jacuzzi het gehele jaar door aanstaat, dan verbruikt een jacuzzi 2000 kWh per jaar. Dit kost je ongeveer €800 aan stroom per jaar bij een kWh prijs van 40 eurocent (ingevoerde prijsplafond door de overheid eind 2022).

Natuurlijk is jouw situatie anders dan bovenstaand voorbeeld. Gebruik onze calculator om te berekenen hoeveel jouw jacuzzi verbruikt aan stroom.

Stroomverbruik jacuzzi berekenen

Bereken het stroomverbruik en hoeveel het kost om jouw jacuzzi te verwarmen met onze tool. Wanneer niet precies weet hoeveel Watt vermogen je jacuzzi heeft kun je op de verpakking van het bad kijken. Heb je deze niet meer? Dan staat het waarschijnlijk ook op een sticker die vaak de jacuzzi zit. Kun je het daar ook niet zien? Dan kun je altijd even Googelen op het typenummer.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verbruikt een jacuzzi per jaar?

Als we uitgaan van een gemiddelde watertemperatuur van 38 graden en een omgevingstemperatuur van 15 graden waarbij de jacuzzi het gehele jaar door aanstaat, dan verbruikt een jacuzzi 2000 kWh per jaar. Dit kost je ongeveer €800 aan stroom per jaar bij een kWh prijs van 40 eurocent (ingevoerde prijsplafond door de overheid eind 2022).

Hoeveel verbruikt een jacuzzi per dag?

Als we uitgaan van een jacuzzi die het gehele jaar door aanstaat dan kost het verbruik per dag 5,5 kWh per dag. Dit komt neer op €2,20 per dag uitgaande van een kWh prijs van €0,40.

Hoeveel verbruikt een jacuzzi per uur?

Als we uitgaan van een jacuzzi die per dag 5,5 kWh verbruikt, dan verbruikt een jacuzzi 0,23 kWh per uur. Dit komt neer op een bedrag van €0,09 per uur. Hierbij gaat het natuurlijk om een gemiddelde en zijn er verschillende factoren belangrijk.

Hoeveel stroom verbruikt een opblaasbare jacuzzi?

Het opwarmen van een opblaasbare jacuzzi kost ongeveer 35 kWh. Dit komt neer op een bedrag van €14 bij een kWh prijs van €0,40. Nadat het water warm is kost het uiteraard minder stroom om op temperatuur te houden.

4.6
(24)

Alle buiten apparaten

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.6 / 5. Stemtelling: 24

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.6 / 5. Stemtelling: 24

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Anouk

Mijn grote interesse in het besparen van energie heeft geleidt tot veel artikelen op deze website. Met veel passie schrijf ik blogs over hoe jij kunt energie kunt besparen, en probeer je bewust te maken van de kosten van het gebruiken van verschillende apparaten.