Skip to main content
4.9
(14)

Tijdens je thuiswerkdag je favoriete afspeellijst afspelen op de Sonos One. Je staat er wellicht niet bij stil maar ook deze Sonos One verbruikt stroom. Maar hoeveel stroom verbruikt een Sonos One? En hoeveel geld ben je hier dan aan kwijt? Wij hebben precies uitgezocht hoeveel stroom een Sonos One verbruikt.

Inhoudsopgave

Energieverbruik Sonos One

De meeste mensen zullen hun Sonos One niet de gehele dag aan hebben staan. Toch verbruikt de Sonos One continue een klein beetje stroom. Dit komt omdat hij 24 uur per dag is verbonden met je WiFi-netwerk. Daarnaast verbruikt de ingebouwde voice assistent natuurlijk ook stroom omdat deze continue actief is.

Gen 1

Als je geen muziek luistert op de Sonos One verbruikt deze alsnog 4,1 Watt stroom per uur. Dit per dag neer op een verbruik van 0,0984 kWh. Bij een kWh prijs van €0,40 (prijsplafond) dan kost het stroomverbruik van de Sonos One je per dag iets meer dan 3,9 eurocent. Per jaar kom je uit op €14,36.

Gen 2

De Sonos One Gen 2 verbruikt iets minder stroom dan de Gen 1. Zo verbruikt de Sonos One Gen 2 3,4 Watt aan stroom per uur. Per dag komt dit neer op 0,0816 kWh. In een jaar verbruikt de Sonos One Gen 2 29,78 kWh of te wel €11,91.

Wanneer je de Sonos One wel actief gebruikt dan verbruikt hij uiteraard een stuk meer stroom. Daarnaast hebben de meeste mensen meer dan alleen de One. Zo maken veel mensen ook gebruik van een soundbar zoals de Sonos Arc.

Het bovenstaande voorbeeld is een indicatie en is afhankelijk van verschillende factoren. Om jouw situatie te berekenen kun je gebruik maken van onze rekentool.

Energieverbruik verschilt per Sonos One

Zoals gezegd verschilt het verbruik van elektriciteit per Sonos One model. Je kunt zien of je een Gen 1 of Gen 2 hebt door te kijken op de labels die op het apparaat staan. Wanneer je ergens Gen 2 ziet staan dan weet je dat het om een Gen 2 model gaat. Bij de Gen 1 modellen staat enkel ‘Sonos One’ genoteerd. Er zit verder aan de buitenkant geen verschil in design.

Stroomverbruik Sonos One berekenen

Bereken het stroomverbruik en hoeveel het kost om jouw Sonos One te gebruiken met onze tool.

Sonos One standby – besparen

Zoals je hebt gelezen verbruikt een Sonos One ook stroom als je geen muziek luistert. Zonde toch? Met een slimme stekker kun je dit sluipverbruik voorkomen. Super handig: je kunt hiermee elk apparaat dat je via de slimme stekker in het stopcontact steekt via een app helemaal uitschakelen. Dit bespaart je op jaarbasis al snel tientallen euro’s bij veel apparaten. Zelf zijn wij fan van het merk Calex omdat dit degelijke, Nederlandse producten zijn die ook nog eens een zacht prijsje hebben. Het enige nadeel hiervan is dat je geen gebruik kunt maken van de voice assistent wanneer de Sonos uitstaat.

Sluipverbruik Sonos One

Zoals je hebt kunnen lezen verbruikt de Sonos One relatief veel stroom als deze uitstaat. Zonde vinden wij zelf. De Sonos One verbruikt bijna 30 kWh per jaar aan stroom zelfs wanneer je hem niet gebruikt. Allereerst kun je besparen door de smart home functie uit te zetten. De microfoon luistert in principe de hele dag mee en dat kost natuurlijk stroom. Verder raden we een slimme stekker aan zodat je de Sonos helemaal uit kunt schakelen als je dat wil.

4.9
(14)

Minder betalen voor stroom?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.9 / 5. Stemtelling: 14

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Veelgestelde vragen

Hoeveel stroom verbruikt een Sonos One in standby?

Zo verbruikt de Sonos One 3,4 Watt aan stroom per uur. Per dag komt dit neer op 0,0816 kWh. Als je dit omrekent naar een bedrag dan kom je uit op €3,90 per dag aan stroom bij een kWh prijs van €0,40.

Hoeveel verbruikt een Sonos One in standby per jaar?

In een jaar verbruikt de Sonos One 29,78 kWh. Bij een kWh prijs van €0,40 kost je dit per jaar €11,91 aan stroom.

Heeft de Sonos One sluipverbruik?

Ja, en best veel ook. In een jaar verbruikt een Sonos One wanneer deze niet actief gebruikt wordt bijna 30 kWh aan stroom. Dit betekent dat je per jaar best veel kwijt bent aan stroom ondanks dat je de Sonos niet gebruikt.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.9 / 5. Stemtelling: 14

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Minder betalen voor stroom?

Anouk

Mijn grote interesse in het besparen van energie heeft geleidt tot veel artikelen op deze website. Met veel passie schrijf ik blogs over hoe jij kunt energie kunt besparen, en probeer je bewust te maken van de kosten van het gebruiken van verschillende apparaten.