Skip to main content
4.8
(9)

Met de huidige gasprijzen stappen steeds meer mensen over op infrarood verwarming. Het is een energiezuinige manier om (plaatselijk) je huis te verwarmen. Maar wat is het. verbruik van infrarood verwarming nu precies? En is het wel de voordeligste optie? Wij hebben hebben het voor je uitgezocht.

Inhoudsopgave

Hoeveel verbruikt infrarood verwarming?

Hoeveel stroom infrarood verwarming verbruikt is afhankelijk van het vermogen van het infrarood paneel. In de regel kun je stellen dat een groot infraroodpaneel meer energie verbruikt dan een klein infraroodpaneel. Als we uitgaan van een gemiddeld paneel van 700 Watt dan verbruikt een infraroodpaneel 0,7 kWh per uur. Bij een kWh prijs van 40 cent (prijsplafond ingesteld door de overheid eind 2022) dan kost een uur lang je infrarood verwarming aan hebben op vol vermogen je €0,28.

Jouw situatie is vast niet zoals hierboven beschreven. Wij hebben een tool ontwikkeld waarbij je precies kan uitrekenen hoeveel jouw infrarood verwarming verbruikt en wat het gebruik ervan je in de portemonnee kost.

Stroomverbruik infrarood verwarming berekenen

Bereken het stroomverbruik en hoeveel het kost om jouw infrarood verwarming te gebruiken met onze tool. Het is handig om te weten hoeveel stroom jouw infrarood verwarming gebruikt omdat dit nogal afhangt van de grootte van de ruimte. Op de badkamer heb je bijvoorbeeld andere infrarood verwarming nodig dan in de woonkamer of keuken.

Wanneer niet precies weet hoeveel Watt vermogen je infrarood verwarming heeft kun je op de verpakking van het apparaat kijken. Heb je deze niet meer? Dan staat het waarschijnlijk ook op een sticker die vaak onderop het paneel zit. Kun je het daar ook niet zien? Dan kun je altijd even Googelen op het typenummer.

Efficiëntie van infrarood verwarming

Een van de belangrijkste voordelen van infrarood verwarming is de efficiëntie ervan. Doordat infrarood verwarming direct warmte afgeeft aan objecten en mensen, wordt er geen energie verspild aan het opwarmen van de lucht. Hierdoor wordt de warmte sneller gevoeld en is er minder energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Dit resulteert in lagere energiekosten en een efficiënter energieverbruik. Het overwegen waard dus!

Besparen met infrarood

Zoals hierboven beschreven kan infrarood verwarming kan je helpen om te besparen op energiekosten. Door de efficiënte warmteoverdracht is er minder energie nodig om de gewenste temperatuur te bereiken, wat resulteert in lagere verwarmingskosten. Bovendien kun je met infrarood verwarming specifieke zones in je woning verwarmen, waardoor je energie kunt besparen door ongebruikte ruimtes niet te verwarmen.

4.8
(9)

Minder betalen voor stroom?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 9

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Veelgestelde vragen

Is infrarood verwarming zuinig?

Vergeleken met een normale elektrische kachel verbruikt infrarood verwarming een stuk minder stroom. Dit komt omdat infraroodpanelen plaatselijk het oppervlakte verwarmen en niet de lucht. Hiervoor is een stuk minder stroom nodig om toch een behaaglijk en aangename warmte te voelen.

Hoeveel stroom verbruikt infrarood verwarming?

Als we uitgaan van een gemiddeld infraroodpaneel van 700 Watt dan verbruikt deze 0,7 kWh per uur. Dit komt bij een kWh prijs van €0,40 neer op €0,28 per uur.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 9

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Minder betalen voor stroom?

Anouk

Mijn grote interesse in het besparen van energie heeft geleidt tot veel artikelen op deze website. Met veel passie schrijf ik blogs over hoe jij kunt energie kunt besparen, en probeer je bewust te maken van de kosten van het gebruiken van verschillende apparaten.