Skip to main content
4.9
(74)

Naast de Xbox Series X heb je ook de slankere versie zonder discdrive: de Xbox Series S. Maar hoeveel stroom verbruikt de Xbox Series S nu precies? En hoeveel kost dit je in de portemonnee? Wij hebben exact voor je uitgezocht wat het stroomverbruik van de Xbox Series S is.

Inhoudsopgave

Energieverbruik Xbox Series S

Microsoft geeft aan dat de Xbox Series S bij actief gamen 74 Watt verbruikt. Dit kan oplopen tot 160 Watt. Een game die veel van het grafisch vermogen en koeling vraagt verbruikt automatisch meer stroom. Ook wanneer je een 4K-TV hebt moet de Xbox Series S harder werken. Als we hier een gemiddelde van nemen dan gebruikt een Xbox Series S gemiddeld 117 Watt, ofwel 0,117 kWh bij een uur lang gamen. Wanneer je een uur gamed kost je dit bij een kWh prijs van €0,40 ongeveer 4,7 eurocent. Heb jij nu een andere kWh prijs? Gebruik dan onze calculator om uit te rekenen hoeveel jouw Xbox aan stroom verbruikt.

De Xbox Series S gebruikt ook stroom als hij in standby staat. Dit is ongeveer 5,2 Watt. Wanneer je de Xbox een jaar lang in standby modus laat staan kost je dit bijna 46 kWh. Bij een kWh prijs van €0,40 kost dit je jaarlijks €18 aan stroom. Niet alleen je Xbox gebruikt natuurlijk stroom. Ook je TV, je router en controller gebruiken stroom.

Energieverbruik Xbox Series S vs Series X

Omdat de Xbox Series S geen discdrive heeft en de games rechtstreeks vanaf de SSD laadt verbruikt hij aanzienlijk minder stroom. Gemiddeld genomen verbruikt de Xbox Series S ongeveer 40% minder stroom dan de Xbox Series X.

Stroomverbruik Xbox Series S vs Series X

Xbox Series SWattPrijs per uur
Actief gamen 117€0,046
Rustmodus5,2€0,0020
Xbox Series XWattPrijs per uur
Actief gamen 180€0,07
Rustmodus6,8€0,0027

Stroomverbruik Xbox Series S berekenen

Bereken het stroomverbruik en hoeveel het kost om jouw Xbox Series S te gebruiken met onze tool.

Xbox Series S – besparen in standby

Zoals je hebt gelezen verbruikt een Xbox Series S ook in standby stroom tot wel bijna 18 euro per jaar. Dit vinden wij enorm zonde. Voor deze 18 euro heb je ook een slimme stekker. Met deze slimme stekkers kun je het apparaat volledig uitzetten via een app op je smartphone. Na een jaar heb je de kosten er al uit. Na drie jaar kun je zelfs een nieuwe game kopen van het bespaarde geld. Wij zeggen: doen!

4.9
(74)

Minder betalen voor stroom?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.9 / 5. Stemtelling: 74

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Veelgestelde vragen

Hoeveel stroom verbruikt een Xbox Series S?

Een Xbox Series S verbruikt gemiddeld 117 Watt aan stroom, ofwel 0,117 kWh bij een uur lang gamen.

Hoeveel verbruikt een Xbox Series S per uur?

Als we hier een gemiddelde van nemen dan gebruikt een Xbox Series S gemiddeld 117 Watt, ofwel 0,117 kWh bij een uur lang gamen. Wanneer je een uur gamed kost je dit bij een kWh prijs van €0,40 ongeveer 4,7 eurocent.

Hoeveel stroom gebruikt een Xbox Series S in standby?

De Xbox Series S gebruikt ook stroom als hij in standby staat. Dit is ongeveer 5,2 Watt. Wanneer je de Xbox een jaar lang in standby modus laat staan kost je dit bijna 46 kWh. Bij een kWh prijs van €0,40 kost dit je jaarlijks €18 aan stroom.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.9 / 5. Stemtelling: 74

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Minder betalen voor stroom?

Anouk

Mijn grote interesse in het besparen van energie heeft geleidt tot veel artikelen op deze website. Met veel passie schrijf ik blogs over hoe jij kunt energie kunt besparen, en probeer je bewust te maken van de kosten van het gebruiken van verschillende apparaten.