Skip to main content
4.8
(8)

Elke ochtend sta je op met een lekker kopje Nespresso koffie. Je kiest je favoriete cup en zet een kopje koffie. Maar hoeveel stroom verbruikt dit nu precies? En wat kost het aan stroom per kopje koffie dat je zet? Wij rekende het voor je uit.

Inhoudsopgave

Energieverbruik per keer

Er zijn uiteraard verschillende Nespresso apparaten. Gemiddeld heeft een Nespresso machine rond de 1300 watt. Dit komt neer op 1,3 kWh. Een Nespresso machine staat in principe geen heel uur aan. Gemiddeld duurt het drie minuten voordat de machine warm is en je een kopje koffie hebt kunnen zetten. Wanneer je de machine aanzet, een kopje koffie zet en de machine direct uitzet verbruik je dus 0,065 kWh per kopje koffie. Als je dit vertaald naar energiekosten dan kom je uit op €0,026, dus nog net geen 3 cent per kopje koffie.

In bovenstaand rekenmodel zijn we uitgegaan van €0,40 per kWh. Dat is het prijsplafond dat de Nederlandse overheid in november 2022 heeft ingesteld op de prijs van energie. Als je precies wil uitrekenen wat je nu precies verbruikt kun je onze tool gebruiken.

Energieverbruik per jaar

Als je elke dag 5 kopjes koffie zet en je start hiervoor elke keer de Nespresso machine opnieuw op dan ben je gemiddeld 119 kWh per jaar kwijt aan jouw koffiemachine. Dit komt neer op €47,45 per jaar. Ook hier gaan we uit van een kWh prijs van €0,40.

Stroomverbruik Nespresso machine berekenen

Bereken het stroomverbruik en hoeveel het kost om jouw Nespresso apparaat te gebruiken met onze tool. Ben je nu op zoek naar de meest energiezuinige Nespresso machine? Dan hebben wij een lijstje voor je gemaakt.

Energie besparen met je Nespresso koffiezetter

Er zijn niet veel manieren om energie te besparen met je Nespresso machine. Toch is er eigenlijk één grote tip waarmee je kunt besparen. Als je één kopje koffie hebt gezet en je bent niet van plan om binnen 15 minuten een nieuw kopje te zetten dan kan je de machine het beste direct uitschakelen. Zo hoeft je machine niet op temperatuur te blijven en verbruikt op die manier ook geen energie.

4.8
(8)

Minder betalen voor stroom?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 8

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Veelgestelde vragen

Hoeveel stroom verbruikt een Nespresso machine per keer?

Gemiddeld duurt het drie minuten voordat de machine warm is en je een kopje koffie hebt kunnen zetten. Wanneer je de machine aanzet, een kopje koffie zet en de machine direct uitzet verbruik je dus 0,065 kWh per kopje koffie. Als je dit vertaald naar energiekosten dan kom je uit op €0,026, dus nog net geen 3 cent per kopje koffie.

Hoeveel verbruikt een Nespresso machine in een jaar?

Als je elke dag 5 kopjes koffie zet en je start hiervoor elke keer de Nespresso machine opnieuw op dan ben je gemiddeld 119 kWh per jaar kwijt aan jouw koffiemachine. Dit komt neer op €47,45 per jaar.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 8

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Minder betalen voor stroom?

Anouk

Mijn grote interesse in het besparen van energie heeft geleidt tot veel artikelen op deze website. Met veel passie schrijf ik blogs over hoe jij kunt energie kunt besparen, en probeer je bewust te maken van de kosten van het gebruiken van verschillende apparaten.