Skip to main content
4.9
(26)

Je hebt er vast eentje in de badkamer liggen: een krultang. Maar je staat er waarschijnlijk niet bij stil dat deze krultang ook stroom verbruikt. Maar hoeveel energie gebruikt jouw krultang nu precies? En hoeveel euro ben je hier aan kwijt? Wij zochten het voor je uit.

Inhoudsopgave

Stroomverbruik per keer

Hoeveel stroom een krultang verbruikt is afhankelijk van het vermogen van de krultang. De meeste krultangen hebben een vermogen wat tussen de 25 en 50 watt ligt. Gemiddeld spreken we van 35 watt. Wanneer je de krultang een uur zou gebruiken ben je 0,035 kWh kwijt. Bij een kWh prijs van €0,40 (prijsplafond in 2023) zou dit je 1,4 eurocent kosten. Dat valt dus reuze mee. Een stijltang of een föhn. verbruikt namelijk een stuk meer energie dan een krultang.

Heb jij nou een ander tarief dan €0,40 per kWh? Gebruik dan onze calculator om te berekenen hoeveel stroom jouw krultang verbruikt.

Energieverbruik per jaar

Als we uitgaan van 250 keer per jaar gebruik van de krultang, dan komt dit bij 10 minuten per keer uit op 2,08 kWh. Als je dit omrekent naar euro’s dan kost dit bij een kWh prijs van €0,40 ongeveer €0,83 voor een jaar lang de krultang gebruiken. Gebruik je de krultang nou langer dan 10 minuten of vaker dan de genoemde 250 keer per jaar dan is het uiteraard meer.

Stroomverbruik krultang berekenen

Bereken het stroomverbruik en hoeveel het kost om jouw krultang te gebruiken met onze tool.

Energie besparen met je krultang

Je zou kunnen overwegen om over te stappen op een zuinigere krultang. Echter is dit de investering waarschijnlijk niet waard als je oude krultang nog goed werkt. Zoals je hebt gelezen gebruikt de krultang maar weinig energie dus heeft het weinig zin om over te stappen op een nieuwe omdat deze wellicht zuiniger is. Wel kun je het beste de krultang niet langer laten opwarmen dan nodig is zodat je geen energie verspild.

4.9
(26)

Minder betalen voor stroom?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.9 / 5. Stemtelling: 26

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Veelgestelde vragen

Hoeveel stroom verbruikt een krultang per uur?

Hoeveel stroom een krultang verbruikt is afhankelijk van het vermogen van de krultang. De meeste krultangen hebben een vermogen wat tussen de 25 en 50 watt ligt. Gemiddeld spreken we van 35 watt. Wanneer je de krultangen een uur zou gebruiken ben je 0,035 kWh kwijt. Bij een kWh prijs van €0,40 (prijsplafond in 2023) zou dit je 1,4 eurocent kosten.

Hoeveel stroom verbruikt een krultang in een jaar?

Als we uitgaan van 100 keer per jaar gebruik van de krultang, dan komt dit bij 10 minuten per keer uit op 0,58 kWh. Als je dit omrekent naar euro’s dan kost dit bij een kWh prijs van €0,40 ongeveer €0,23 voor een jaar lang de krultang gebruiken. Gebruik je de krultang nou langer dan 10 minuten of vaker dan de genoemde 100 keer per jaar dan is het uiteraard meer.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.9 / 5. Stemtelling: 26

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Minder betalen voor stroom?

Anouk

Mijn grote interesse in het besparen van energie heeft geleidt tot veel artikelen op deze website. Met veel passie schrijf ik blogs over hoe jij kunt energie kunt besparen, en probeer je bewust te maken van de kosten van het gebruiken van verschillende apparaten.