Skip to main content
4.5
(22)

Eerder schreven wij al hoeveel over hoeveel stroom een airfryer verbruikt. Maar wat is nu precies de meest energiezuinige airfryer? Wij zochten het voor je uit dus lees snel verder.

 

Inhoudsopgave

 

Waarop letten bij het aanschaffen van een energiezuinige airfryer.

Bij het kiezen van een airfryer zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. De grootte van de airfryer is een van de belangrijkste factoren. Hoe groter de airfryer, hoe meer stroom hij verbruikt.

Grotere airfryers kunnen echter meer voedsel tegelijk bereiden, dus het is belangrijk om de juiste balans te vinden voor je behoeften. Een andere belangrijke factor is het materiaal van de airfryer. Sommige materialen zijn beter in het geleiden van warmte dan andere, zodat ze kunnen helpen het stroomverbruik te verminderen. Let op al deze factoren bij het kiezen van een airfryer om de meest energiezuinige optie voor jouw behoeften te vinden.

 

Meest energiezuinige airfryer

Wanneer we kijken naar de meest energiezuinige airfryer dan komen wij uit op de Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer. Deze verbruikt maar 1000 Watt. Dit betekent dat deze energiezuinige airfryer 1kWh per uur verbruikt wat neerkomt op €0,40 per uur. Toch is dit niet onze eerste keuze aangezien deze airfryer maar een inhoudt van twee liter heeft, wat echt te weinig is als je met meer dan één persoon bent.

Om die reden kiezen wij voor de Princess 182026 Digitale Aerofryer XXL. Deze heeft namelijk meer dan de twee keer zoveel inhoud (4,5 liter) dan de Tristar. Toch is het vermogen van deze energiezuinige airfryer ‘maar’ 1500 Watt. Per uur komt dit neer op €0,60 bij een kWh prijs van €0,40 cent.

1. Energiezuinige airfryer

Princess 182026 Digitale Aerofryer XXL

Relatieve energiezuinigheid

95%

Inhoud (4,5 liter)

90%

Design

85%

Duurzame RVS behuizing

Grote inhoud van 4,5 liter

8 vooraf ingestelde bakprogramma's

Ondanks de grote inhoud van 4,5 liter verbruikt deze energiezuinige airfryer maar 1500 Watt. Er zijn zuinigere opties, maar die hebben een stuk kleinere inhoud. Hierdoor moet moet je de kleine airfryer langer aanhebben waardoor hij in zijn totaliteit meer stroom verbruikt. 

Minder betalen voor stroom?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.5 / 5. Stemtelling: 22

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Minder betalen voor stroom?

Anouk

Mijn grote interesse in het besparen van energie heeft geleidt tot veel artikelen op deze website. Met veel passie schrijf ik blogs over hoe jij kunt energie kunt besparen, en probeer je bewust te maken van de kosten van het gebruiken van verschillende apparaten.