Skip to main content
4.7
(24)

Een infrarood paneel op de badkamer is een energiezuinige manier van (plaatselijk) verwarmen. Maar hoe werkt dit nu precies? En waar moet je op letten? Wij vertellen je alles over een infraroodpaneel op de badkamer.

 

Inhoudsopgave

 

De voordelen van een infrarood paneel badkamer

Een van de geweldige dingen van infrarood paneelverwarmers is dat ze gebruikt kunnen worden in allerlei verschillende omgevingen – waaronder de badkamer. Hoewel veel mensen er misschien niet aan denken om een infrarood verwarming in de badkamer te gebruiken, zijn er toch een aantal voordelen aan verbonden.

Efficiëntie

Om te beginnen is infrarood warmte zeer efficiënt en warmt de ruimte snel op. Dit kan vooral handig zijn in de wintermaanden als je een warme douche wilt nemen, maar niet wilt wachten tot de hele badkamer is opgewarmd.

Energiebesparend

Een ander voordeel van het gebruik van een infrarood verwarming in de badkamer is dat ze kunnen helpen om te besparen op de energierekening. Infraroodverwarmers gebruiken minder energie dan traditionele verwarmers, zodat ze je helpen je maandelijkse kosten te verlagen. Daarnaast verwarm je alleen plaatselijk, en niet het gehele huis.

Ruimtebesparend

Daarnaast bespaard een infrarood paneel op de badkamer je veel ruimte, je hebt immers geen radiator meer nodig. Zo kan je ervoor kiezen om het paneel aan je plafond te bevestigen. Als je een paneel kiest dat dunner dan 15mm is dan zie je hem ook amper. Daarnaast hebben sommige infrarood panelen verlichting voor op de badkamer. Hiermee bespaar je uiteraard ook weer ruimte.

 

Beste keuze: infrarood paneel badkamer

De keuze is -ook in dit geval- reuze. Als we moeten kiezen wat de beste optie is voor de gemiddelde badkamer dan komen wij uit bij de Quality Heating QH700. Dit paneel van 700 watt verbruikt relatief weinig stroom. Daarnaast is hij geschikt voor badkamers door de IP 54 rating (wanneer er geen direct water op komt). Het paneel is gemakkelijk tegen een muur of plafond te bevestigen en er is een optie om je handdoeken ervoor te hangen.

1. Infrarood paneel badkamer

Quality Heating QH700

Relatieve energiezuinigheid

95%

Snelle verwarming

90%

Design

85%

IP 54 rating dus kan tegen (spat) water

Handdoek beugels als accessoire bij te bestellen

Dikte van slechts 13mm.

Onzichtbaar bevestigen tegen muur- of plafond

De design infrarood glas paneel verwarming met gehard glas is zeer strak vormgegeven met een prachtig design en is ontwikkeld voor in de badkamer, woonkamer. Deze infrarood verwarming in design uitvoering is simpel te monteren aan de wand dankzij de bijgeleverde onzichtbare bevestigingsbeugel met slechts een totale dikte van 11mm. Design infrarood glazen paneel kan zowel horizontaal als verticaal worden gemonteerd.

 

Waar op letten bij het kopen van een infrarood paneel voor de badkamer?

Als je erover denkt om een infrarood paneelverwarming in je badkamer te gebruiken, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Ten eerste, zorg ervoor dat de verwarming goed geïnstalleerd is en dat hij geschikt is voor gebruik in een badkamer. Ten tweede, let op het stroomverbruik van de verwarming – je wilt niet dat je uiteindelijk meer uitgeeft aan je energierekening dan nodig is.

IP-rating

Het belangrijkste waar je op moet letten bij het aanschaffen van een infrarood paneel voor de badkamer is de IP-rating. Dit is een rating die aangeeft in welke mate het apparaat tegen vocht kan (wel zo handig in een badkamer). In een badkamer wil je minimaal een infrarood paneel met een IP-65 rating zodat je zeker weet dat je veilig bent.

Wattage/vermogen

Naast de IP rating is het ook belangrijk dat het infrarood paneel het juiste vermogen heeft. Je wilt natuurlijk een paneel dat de badkamer (en jijzelf) goed kan verwarmen.

Design

Naast de bovenstaande punten moet het paneel er ook gewoon goed uitzien. Gelukkig vallen de panelen in de regel niet zo op, dus dat moet wel goedkomen.

Met een beetje onderzoek kun je de perfecte infrarood paneelverwarming voor je badkamer vinden en vandaag nog beginnen te genieten van de voordelen van infrarood warmte.

 

Infrarood paneel badkamer IP65

Zoals hierboven beschreven is het noodzakelijk dat je een infrarood paneel kiest met een hoge, IP65 rating. Zo weet je zeker dat het infrarood paneel tegen (spat)water kan en je dus geen gevaar loopt, wel zo’n fijn idee. Een IP code bestaat uit twee cijfers. Hieronder leggen we uit hoe je deze kunt interpreteren.

Eerste cijfer

 

Het eerste cijfer: Beschrijving van de beschermingsgraad tegen contact en binnendringende, vaste voorwerpen:
0 (X) Geen bescherming
1 Bescherming tegen vaste deeltjes met een diameter van meer dan 50 mm
2 Bescherming tegen vaste deeltjes met een diameter van 12,5 mm of meer
3 Bescherming tegen vaste deeltjes met een diameter van 2,5 mm of meer
4 Bescherming tegen vaste deeltjes met een diameter van 1 mm of meer
5 Bescherming tegen stofdeeltjes
6 Stofdicht; Volledige bescherming

Tweede cijfer

 

Het tweede cijfer: Beschrijving van de beschermingsgraad tegen vloeistoffen of vocht:
0 Geen bescherming
1 Bescherming tegen verticaal vallende waterdruppels
2 Bescherming tegen vallende waterdruppels op een omsluiting die 15° gekanteld is
3 Bescherming tegen sproeien van water onder een hoek van 60° ten opzichte van de verticale positie
4 Bescherming tegen opspattend water uit eender welke richting
5 Bescherming tegen gerichte waterstralen op lage druk (6,3 mm) onder eender welke hoek
6 Bescherming tegen gerichte waterstralen op hoge druk (12,5 mm) onder eender welke hoek
7 Bescherming tegen volledige onderdompeling tot een diepte van 1 meter gedurende 30 minuten
8 Bescherming tegen onderdompeling tot grotere dieptes en een hogere druk
9 (K) Bescherming tegen gerichte waterstralen met een hoge temperatuur en druk, tegen afspoelen of tegen reinigingsprocedures met stoom

IP65 infraroodpanelen zijn de perfecte manier om warmte toe te voegen aan je badkamer zonder je energierekening te verhogen. Deze panelen zijn veilig, efficiënt en gemakkelijk te installeren. Met een IP65-classificatie kun je er zeker van zijn dat je paneel bestand is tegen het vocht in de badkameromgeving.

 

Infrarood paneel badkamer handdoek

Er zijn infrarood panelen voor de badkamer beschikbaar waar je een handdoek aan kunt ophangen (of eigenlijk er voor hangen). Hiermee is je handdoek snel droog, maar vooral lekker warm als je begint met afdrogen.

 

Als je op zoek bent naar het perfecte infrarood paneel voor je handdoeken dan kiezen wij voor de Welltherm infrarood verwarming paneel met handdoek droger. Dit infrarood paneel geschikt voor handdoeken is prijzig, maar het design, gemak en functies maken de aanschaf het zeker waard.

Minder betalen voor stroom?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.7 / 5. Stemtelling: 24

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Minder betalen voor stroom?

Anouk

Mijn grote interesse in het besparen van energie heeft geleidt tot veel artikelen op deze website. Met veel passie schrijf ik blogs over hoe jij kunt energie kunt besparen, en probeer je bewust te maken van de kosten van het gebruiken van verschillende apparaten.