Skip to main content
4.7
(23)

Een infrarood sauna of infraroodcabine verbruikt natuurlijk stroom. Maar hoeveel energie verbruikt een infrarood sauna nu precies? En hoeveel geld ben je hier aan kwijt? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Inhoudsopgave

Infrarood sauna stroomverbruik

Gemiddeld gebruikt een infrarood sauna ongeveer 2000 tot 2500 Watt. Dit komt neer op 2 tot 2,5 kWh bij een uur infrarood sauna gebruik. Omdat een infrarood sauna niet de lucht verwarmt, maar de objecten en mensen in de sauna is het stroomverbruik veel lager dan bij een Finse sauna. In onderstaand voorbeeld gaan we uit van een stroomverbruik van 2250 Watt.

Per tien minutenPer uur
Stroomverbruik0,375 kWh2,25 kWh
Energiekosten€0,15€0,90
Uitgegaan van €0,40 per kWh.

Waarschijnlijk is jouw situatie anders dan bovenstaand voorbeeld. Zo kan jouw kWh prijs anders zijn. Gebruik onze calculator om te berekenen hoeveel een infrarood sauna verbruikt aan stroom.

Stroomverbruik infrarood sauna berekenen

Bereken het stroomverbruik en hoeveel het kost om jouw infrarood sauna te gebruiken met onze tool. Wanneer niet precies weet hoeveel Watt vermogen je infrarood sauna heeft kun je dit opzoeken in de gebruiksaanwijzing. Kun je het daar ook niet zien? Dan kun je altijd even Googelen op het typenummer.

4.7
(23)

Minder betalen voor stroom?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.7 / 5. Stemtelling: 23

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Veelgestelde vragen

Wat is het stroomverbruik van infraroodcabine?

Gemiddeld gaan we uit van een vermogen van 2250 watt. Dit komt neer op 2,25 kWh. Omgerekend kost je dit €0,90 bij een kWh prijs van €0,40. Per uur kost het je dus €0,90.

Hoeveel stroom verbruikt een infrarood sauna per uur?

Per uur verbruikt een infrarood sauna ongeveer 2,25 kWh. Bij een kWh prijs van €0,40 (prijsplafond ingesteld door Nederlandse overheid eind 2022) dan kost een uur in de infrarood sauna je €0,90.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.7 / 5. Stemtelling: 23

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Minder betalen voor stroom?

Anouk

Mijn grote interesse in het besparen van energie heeft geleidt tot veel artikelen op deze website. Met veel passie schrijf ik blogs over hoe jij kunt energie kunt besparen, en probeer je bewust te maken van de kosten van het gebruiken van verschillende apparaten.