Skip to main content
4.9
(12)

De Playstation 5 is nog lastig te verkrijgen. Ben jij een van de gelukkige? Gefeliciteerd. Maar hoeveel stroom verbruikt een playstation 5 nu precies? En wat kost het spelen op de Playstation 5 jou nou precies in de portemonnee? Wij zochten het voor je uit.

Inhoudsopgave

Energieverbruik playstation 5

Er zit een klein verschil in het stroomverbruik per playstation 5. Dit is namelijk afhankelijk van het model Playstation. Toch is het stroomverbruik van de Playstation 5 veel minder verschillende dan de Playstation 4 modellen.

Gemiddeld gaan we uit van 200 Watt bij het spelen van een game. Dit komt neer op 0,2 kWh per uur. Dit komt neer op €0,08 per uur. Hierbij gaan we uit van een kWh prijs van €0,40. Heb jij een ander tarief bij jouw energiemaatschappij? Dan kun je gebruik maken van onze rekentool. Dat valt dus best mee. Hierbij moetje ook rekening houden met het stroomverbruik van je tv. Deze verbruikt natuurlijk ook energie.

Het bovenstaande voorbeeld is een indicatie en is afhankelijk van verschillende factoren. Om jouw situatie te berekenen kun je gebruik maken van onze rekentool.

Energieverbruik verschilt per Playstation 5

Zoals gezegd verschilt het verbruik van elektriciteit per playstation 5 model. Wij hebben een overzicht gemaakt met het verbruik per model. Als je wil weten welk serienummer jouw Playstation 5 heeft bekijk dan even het onderstaande afbeelding. Per Playstation zijn we uitgegaan van een 4K televisie.

Model identificeren Playstation 5

PlayStation 5-modelnummer CFI-1116A

WattPrijs per uur
Actief gamen 201,1€0,08
Rustmodus3,2€0,001

PlayStation 5 Digital Edition-modelnummer CFI-1116B

WattPrijs per uur
Actief gamen 208,8€0,084
Rustmodus3,8€0,0015

PlayStation 5-modelnummer CFI-1016A

WattPrijs per uur
Actief gamen 197,7€0,079
Rustmodus3,7€0,0015

PlayStation 5 Digital Edition-modelnummer CFI-1016B

WattPrijs per uur
Actief gamen 198,3€0,079
Rustmodus3,7€0,0015

Waarschijnlijk zullen er in de toekomst energiezuinigere Playstations op de markt komen. Dit was bij de Playstation 4 ook het geval. Wel kunnen we als tip meegeven dat het verstandig is om je Playstation helemaal uit te schakelen wanneer je hem niet gebruikt. Zo verbruikt een Playstation 5 in rustmodus/standby al snel 3 watt. Dit komt neer op één energiezuinige lampje. Zonde dus!

Stroomverbruik Playstation 5 berekenen

Bereken het stroomverbruik en hoeveel het kost om jouw Playstation 5 te gebruiken met onze tool.

Playstation 5 standby – besparen

Zoals je hebt gelezen verbruikt een Playstation 5 ook in standby energie. Zonde toch? Met een slimme stekker kun je dit sluipverbruik voorkomen. Super handig: je kunt hiermee elk apparaat dat je via de slimme stekker in het stopcontact steekt via een app helemaal uitschakelen. Dit bespaart je op jaarbasis al snel tientallen euro’s bij veel apparaten. Zelf zijn wij fan van het merk Calex omdat dit degelijke, Nederlandse producten zijn die ook nog eens een zacht prijsje hebben.

4.9
(12)

Minder betalen voor stroom?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.9 / 5. Stemtelling: 12

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Veelgestelde vragen

Hoeveel stroom verbruikt een Playstation 5?

Er zit een klein verschil in het stroomverbruik per playstation 5. Dit is namelijk afhankelijk van het model Playstation. Gemiddeld verbruikt een Playstation 5 200 Watt. Wat neerkomt op 0,2 kWh.

Hoeveel verbruikt een Playstation 5 per uur?

Gemiddeld gaan we uit van 200 Watt bij het spelen van een game. Dit komt neer op 0,2 kWh per uur. Dit komt neer op €0,08 per uur. Hierbij gaan we uit van een kWh prijs van €0,40. Heb jij een ander tarief bij jouw energiemaatschappij? Dan kun je gebruik maken van onze rekentool.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.9 / 5. Stemtelling: 12

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Minder betalen voor stroom?

Anouk

Mijn grote interesse in het besparen van energie heeft geleidt tot veel artikelen op deze website. Met veel passie schrijf ik blogs over hoe jij kunt energie kunt besparen, en probeer je bewust te maken van de kosten van het gebruiken van verschillende apparaten.