Skip to main content
4.8
(20)

Zoals je weet zijn er veel verschillende soorten en maten Nespresso machines te koop. Toch hebben ze allemaal een overeenkomst: ze zetten espresso’s en lungo’s. Maar welke Nespresso is nu het zuinigst? Je wilt immers ook op je stroomverbruik letten.

Inhoudsopgave

Meest zuinige Nespresso apparaat.

Er zijn uiteraard verschillende Nespresso apparaten. Het meets zuinige model heeft een maximaal vermogen van 1.350 Watt. Daarbij moeten we wel zeggen dat dit alleen volledig gebruikt wordt bij het opwarmen. Hoe minder water er verwarmt hoeft te worden, hoe minder stroom er verbruikt hoeft te worden.

Leuk allemaal, maar welke Nespresso verbruikt nu het minste stroom?

Nespresso Essenza Mini – zuinigste optie

De Nespresso Essenza Mini is het meest energiezuinige Nespresso apparaat dat te koop is. Hierbij worden geen opties met melkschuim geboden, maar het is een perfect apparaat voor een goede espresso of lungo. Wij hebben een rijtje gemaakt met de opties die beschikbaar zijn. Zo zijn er verschillende kleurenopties beschikbaar, maar ze gebruiken allemaal evenveel stroom. Keuze genoeg dus!

Energie besparen met je Nespresso koffiezetter

Er zijn niet veel manieren om energie te besparen met je Nespresso machine. Toch is er eigenlijk één grote tip waarmee je kunt besparen. Als je één kopje koffie hebt gezet en je bent niet van plan om binnen 15 minuten een nieuw kopje te zetten dan kan je de machine het beste direct uitschakelen. Zo hoeft je machine niet op temperatuur te blijven en verbruikt op die manier ook geen energie. Het warm houden van het water kost namelijk ook energie.

4.8
(20)

Minder betalen voor stroom?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 20

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Veelgestelde vragen

Hoeveel stroom verbruikt een Nespresso machine per keer?

Gemiddeld duurt het drie minuten voordat de machine warm is en je een kopje koffie hebt kunnen zetten. Wanneer je de machine aanzet, een kopje koffie zet en de machine direct uitzet verbruik je dus 0,065 kWh per kopje koffie. Als je dit vertaald naar energiekosten dan kom je uit op €0,026, dus nog net geen 3 cent per kopje koffie.

Hoeveel verbruikt een Nespresso machine in een jaar?

Als je elke dag 5 kopjes koffie zet en je start hiervoor elke keer de Nespresso machine opnieuw op dan ben je gemiddeld 119 kWh per jaar kwijt aan jouw koffiemachine. Dit komt neer op €47,45 per jaar.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 20

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Minder betalen voor stroom?

Anouk

Mijn grote interesse in het besparen van energie heeft geleidt tot veel artikelen op deze website. Met veel passie schrijf ik blogs over hoe jij kunt energie kunt besparen, en probeer je bewust te maken van de kosten van het gebruiken van verschillende apparaten.