Skip to main content
4.7
(12)

Dat je TV veel stroom verbruikt was je vast wel duidelijk. Maar hoeveel stroom verbruikt de Ziggo Mediabox XL nu precies en waar moet je op letten? Wij zochten het voor je uit.

Inhoudsopgave

Energieverbruik Ziggo Mediabox XL

De Ziggo Mediabox XL is een flinke stroomvreter. Wanneer jij nog gebruik maakt van deze decoder dan raden wij je aan contact met Ziggo op te nemen om een andere Mediabox te krijgen. In onderstaande tabel vindt je een overzicht van het stroomverbruik van de decoder.


Verbonden met een netwerkkabel
Aan59 Watt
Stand-by: Snelle start34 Watt
Stand-by: Trage start16 Watt
Stand-by: Eco-modus0,4 Watt

Wanneer je de mediabox het gehele jaar in stand-by modus laat staan met snelle start optie, dan komt dit neer op 297,84 kWh. Een jaar lang je mediabox stand-by staan kost je €119,14 tegen een kWh prijs van €0,40. Dit is echt een gigantisch bedrag als je dit vergelijkt met andere apparaten. Betaal jij een andere prijs per kWh? Vul dan onze tool in om te berekenen hoeveel jouw decoder verbruikt.

Bekijk ook het stroomverbruik van de andere Ziggo decoders:

Stroomverbruik Ziggo decoder berekenen

Bereken het stroomverbruik en hoeveel het kost om jouw decoder te gebruiken met onze tool.

Energie besparen met je Ziggo Mediabox XL

Zoals je hebt gelezen is de mediabox een enorm grote energieslurper waarvan je dit niet zo snel zou verwachten. Wij raden dan ook altijd aan om de instellingen te veranderen naar de Eco-modus. Het opstarten duurt dan iets langer, maar dit kost je dan maar €3,50 per jaar. Dat is een verschil van meer dan €115 euro. Toch raden wij je aan deze Mediabox XL helemaal niet te gebruiken en over te stappen op een nieuwere decoder. De Eco-modus van deze decoder is ook nog eens enorm traag waardoor het opstarten super lang duurt.

Standby kosten terugdringen

Zoals je hebt gelezen verbruikt de mediabox ook in standby energie. Zonde toch? Met een slimme stekker kun je dit sluipverbruik voorkomen. Super handig: je kunt hiermee elk apparaat dat je via de slimme stekker in het stopcontact steekt via een app helemaal uitschakelen. Dit bespaart je op jaarbasis al snel tientallen euro’s bij veel apparaten. Zelf zijn wij fan van het merk Calex omdat dit degelijke, Nederlandse producten zijn die ook nog eens een zacht prijsje hebben.

4.7
(12)

Minder betalen voor stroom?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.7 / 5. Stemtelling: 12

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Veelgestelde vragen

Hoeveel stroom verbruikt de Ziggo Mediabox XL per jaar?

Wanneer je de mediabox het gehele jaar in stand-by modus laat staan met snelle start optie, dan komt dit neer op 297,84 kWh. Een jaar lang je mediabox stand-by staan kost je €119,14 tegen een kWh prijs van €0,40.

Hoeveel stroom verbruikt de Ziggo Mediabox XL per uur?

Als we uitgaan van één uur de Ziggo Mediabox XL aan hebben staan, dan komt dit neer op 0,059 kWh. Dit betekent een bedrag van 2,4 eurocent per uur uitgaande van een kWh prijs van €0,40.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.7 / 5. Stemtelling: 12

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Minder betalen voor stroom?

Anouk

Mijn grote interesse in het besparen van energie heeft geleidt tot veel artikelen op deze website. Met veel passie schrijf ik blogs over hoe jij kunt energie kunt besparen, en probeer je bewust te maken van de kosten van het gebruiken van verschillende apparaten.