Skip to main content
4.8
(13)

Televisies worden vaak als storend ervaren aan de muur. Hoe mooi is het dan dat er een TV is die op een schilderij lijkt? Maar hoeveel stroom verbruikt een The Frame van Samsung nu precies? Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig als het lijkt. Verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van het energieverbruik van deze televisie. In dit artikel richten we ons specifiek op het energieverbruik van Samsung The Frame.

Inhoudsopgave

Energieverbruik van Samsung The Frame

Recente metingen tonen aan dat het energieverbruik van Samsung The Frame kan variëren. In de standaardmodus, afgesteld op een lichtopbrengst van 120cd/m² en 250cd/m², hebben we gemiddeld een verbruik van 63 Watt gemeten bij 120cd/m² en 86 Watt bij 250cd/m². In de filmstand, die de beste kleurweergave biedt verbruikt de TV ongeveer 90 Watt. Dit komt neer op 0,09 kWh. Maar hoeveel verbruikt The Frame nu als je een afbeelding toont in Art Mode? Lees snel verder.

Wat kost het om Samsung The Frame te gebruiken?

Met een gemiddeld vermogen van 75 watt kost het gebruik van Samsung The Frame ongeveer €0,03 per uur, gebaseerd op een kWh-prijs van €0,40. Dit is een schatting, en het daadwerkelijke bedrag kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Gebruik onze handige rekentool om het exacte stroomverbruik en de kosten voor jouw specifieke model te berekenen.

Energieverbruik in Art Mode (schilderijweergave)

Laatste informatie wijst uit dat de Art Mode in The Frame TV is ontworpen om het minst mogelijke vermogen te verbruiken. Het energieverbruik in Art Mode is ongeveer 30% van dat in de TV-modus, afhankelijk van omringende kleuren en een gemiddelde woonkamerhelderheid van 50 lux. Deze modus maximaliseert de weergavetijd van foto’s en minimaliseert tegelijkertijd het energieverbruik. Dit komt neer op een verbruik van ongeveer 25 Watt in Art Mode. Dit is uiteraard nog steeds een stuk meer dan wanneer de TV in standby staat, maar lang niet zoveel als wanneer de TV aanstaat.

Bijkomende kosten bij standby

Zelfs wanneer The Frame in standby staat, verbruikt het nog steeds energie. Nieuwere modellen verbruiken over het algemeen minder dan 1 watt per uur in standby, wat resulteert in ongeveer €3,50 per jaar. Het is een overweging waard om een slimme stekker te overwegen om dit sluipverbruik te verminderen.

Factoren die het stroomverbruik beïnvloeden

Verschillende factoren bepalen het uiteindelijke stroomverbruik van The Frame, waaronder het aantal uur dat je TV kijkt, het formaat van de TV, het productiejaar, de helderheid van het scherm en de energiestand. Onze tool helpt je bij het berekenen van de jaarlijkse kosten op basis van deze variabelen.

Beeldretentie (inbranden) en duurzaamheid

The Frame is speciaal ontworpen om langdurige weergave van kunst en foto’s te weerstaan. De gebruikte panelen zijn minder vatbaar voor het probleem van inbranden in vergelijking met andere tv’s. Om dit te garanderen, zijn bewegingssensoren ingebouwd. Deze sensoren detecteren de aanwezigheid van mensen in de kamer en tonen alleen foto’s wanneer iemand aanwezig is. Als er geen beweging wordt gedetecteerd, schakelt de tv automatisch over naar de stand-bymodus.

Meest zuinige Samsung The Frame

Een Frame televisie verbruikt nu eenmaal meer stroom dan een ‘normale’ TV. Toch kan dit hogere stroomverbruik het waard zijn omdat je toch een stukje kunst aan de muur hebt hangen. Wij kiezen voor het zuinigste model, de 43 inch. Dit is direct ook de kleinste (en goedkoopste!) The Frame die er is, waardoor er minder stroom nodig is om het hele scherm te voorzien van beeld.

Energielabel Samsung The Frame

Over het algemeen zijn The Frame modellen wel een stuk minder zuinig dan vergelijkbare, normale TV’s. Dit komt met name door het feit dat de TV veel aanstaat als je een schilderij toont. Dit kost uiteraard een stuk meer energie dan wanneer de televisie standby staat, zoals andere modellen. Een energielabel van F en G komt dan ook vaak voor bij deze modellen.

4.8
(13)

Minder betalen voor stroom?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 13

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Alle beeld & geluid

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 13

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Minder betalen voor stroom?

Anouk

Mijn grote interesse in het besparen van energie heeft geleidt tot veel artikelen op deze website. Met veel passie schrijf ik blogs over hoe jij kunt energie kunt besparen, en probeer je bewust te maken van de kosten van het gebruiken van verschillende apparaten.