Skip to main content
4.9
(89)

De nieuwe generatie Xbox consoles zijn alweer in tijdje te verkrijgen. Naast de aanschafprijs van de Xbox ben je natuurlijk ook geld kwijt aan het stroomverbruik van de Xbox Series X. Maar hoeveel stroom verbruikt die Xbox Series X nu precies? En wat kost het jou? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Inhoudsopgave

Energieverbruik Xbox Series X

Microsoft geeft aan dat de Xbox Series X bij actief gamen 153 Watt verbruikt. Dit kan oplopen tot 210 Watt. Een game die veel van het grafisch vermogen en koeling vraagt verbruikt automatisch meer stroom. Ook wanneer je een 4K-TV hebt moet de Xbox Series X harder werken. Als we hier een gemiddelde van nemen dan gebruikt een Xbox Series X gemiddeld 180 Watt, ofwel 0,18 kWh bij een uur lang gamen. Wanneer je een uur gamed kost je dit bij een kWh prijs van €0,40 ongeveer 7 eurocent. Heb jij nu een andere kWh prijs? Gebruik dan onze calculator om uit te rekenen hoeveel jouw Xbox aan stroom verbruikt.

De Xbox Series X gebruikt ook stroom als hij in standby staat. Dit is ongeveer 6,8 Watt. Wanneer je de Xbox een jaar lang in standby modus laat staan kost je dit bijna 60 kWh. Bij een kWh prijs van €0,40 kost dit je jaarlijks €23,82 aan stroom. Niet alleen je Xbox gebruikt natuurlijk stroom. Ook je TV, je router en controller gebruiken stroom.

Energieverbruik Xbox Series X vs Playstation 5

De strijd tussen Xbox en Playstation: de eeuwige discussie. Gelukkig kunnen we het niet oneens zijn over het stroomverbruik van beide consoles. In de onderstaande tabellen hebben we een vergelijking gemaakt tussen het stroomverbruik van een Xbox Series X en de Playstation 5

Stroomverbruik Xbox Series X vs PlayStation 5

Xbox Series XWattPrijs per uur
Actief gamen 180€0,07
Rustmodus6,8€0,0027
Playstation 5WattPrijs per uur
Actief gamen 201,1€0,08
Rustmodus3,2€0,001

Stroomverbruik Xbox Series X berekenen

Bereken het stroomverbruik en hoeveel het kost om jouw Xbox Series X te gebruiken met onze tool.

Xbox Series X – besparen in standby

Zoals je hebt gelezen verbruikt een Xbox Series X ook in standby stroom tot wel bijna 24 euro per jaar. Dit vinden wij enorm zonde. Voor deze 24 euro heb je ook een slimme stekker. Met deze slimme stekkers kun je het apparaat volledig uitzetten via een app op je smartphone. Na een jaar heb je de kosten er al uit. Na drie jaar kun je zelfs een nieuwe game kopen van het bespaarde geld. Wij zeggen: doen!

4.9
(89)

Minder betalen voor stroom?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.9 / 5. Stemtelling: 89

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Veelgestelde vragen

Hoeveel stroom verbruikt een Xbox Series X?

Gemiddeld verbruikt de Xbox Series X bij actief gamen 180 Watt. Dit is afhankelijk van welke game je speelt en op welke TV. Het stroomverbruik komt dus neer op 0,18 kWh.

Hoeveel verbruikt een Xbox Series X per uur?

Als we hier een gemiddelde van nemen dan gebruikt een Xbox Series X gemiddeld 180 Watt, ofwel 0,18 kWh bij een uur lang gamen. Wanneer je een uur gamed kost je dit bij een kWh prijs van €0,40 ongeveer 7 eurocent.

Hoeveel stroom gebruikt een Xbox Series X in standby?

De Xbox Series X gebruikt ook stroom als hij in standby staat. Dit is ongeveer 6,8 Watt. Wanneer je de Xbox een jaar lang in standby modus laat staan kost je dit bijna 60 kWh. Bij een kWh prijs van €0,40 kost dit je jaarlijks €23,82 aan stroom.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.9 / 5. Stemtelling: 89

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Minder betalen voor stroom?

Anouk

Mijn grote interesse in het besparen van energie heeft geleidt tot veel artikelen op deze website. Met veel passie schrijf ik blogs over hoe jij kunt energie kunt besparen, en probeer je bewust te maken van de kosten van het gebruiken van verschillende apparaten.