Skip to main content
4.8
(46)

De Sonos Arc is een van de nieuwste soundbars van Sonos. De systemen van Sonos leveren natuurlijk een fantastische geluidservaring. Maar hoeveel stroom verbruikt de Sonos Arc nu precies? Wij kunnen alvast mededelen: meer dan je zou denken.

Inhoudsopgave

Energieverbruik Sonos Arc

De meeste mensen zullen hun Sonos Arc niet de gehele dag aan hebben staan. Toch verbruikt de Sonos Arc continue een klein beetje stroom. Dit komt omdat hij 24 uur per dag is verbonden met je WiFi-netwerk. Daarnaast verbruikt de ingebouwde voice assistent natuurlijk ook stroom omdat deze continue actief is.

Sluipverbruik Sonos Arc

Als je geen muziek luistert op de Sonos Arc verbruikt deze alsnog 4,4 Watt stroom per uur. Dit per dag neer op een verbruik van 0,1046 kWh per dag. Bij een kWh prijs van €0,40 (prijsplafond) dan kost het stroomverbruik van de Sonos Arc je per dag iets meer dan 4,2 eurocent. Per jaar kom je uit op €14,42.

Wanneer je de Sonos Arc wel actief gebruikt dan verbruikt hij uiteraard een stuk meer stroom. Daarnaast hebben de meeste mensen nog meer producten van Sonos. Een veelgebruikte combinatie met de Arc is de Sonos One, en deze verbruikt ook stroom als hij niet actief aanstaat.

Het bovenstaande voorbeeld is een indicatie en is afhankelijk van verschillende factoren. Om jouw situatie te berekenen kun je gebruik maken van onze rekentool.

Stroomverbruik Sonos Arc berekenen

Bereken het stroomverbruik en hoeveel het kost om jouw Sonos Arc te gebruiken met onze tool.

Sonos Arc standby – besparen

Zoals je hebt gelezen verbruikt een Sonos Arc ook stroom als je geen muziek luistert of TV kijkt. Zonde toch? Met een slimme stekker kun je dit sluipverbruik voorkomen. Super handig: je kunt hiermee elk apparaat dat je via de slimme stekker in het stopcontact steekt via een app helemaal uitschakelen. Dit bespaart je op jaarbasis al snel tientallen euro’s bij veel apparaten. Zelf zijn wij fan van het merk Calex omdat dit degelijke, Nederlandse producten zijn die ook nog eens een zacht prijsje hebben. Het enige nadeel hiervan is dat je geen gebruik kunt maken van de voice assistent wanneer de Sonos uitstaat.

4.8
(46)

Minder betalen voor stroom?

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 46

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Veelgestelde vragen

Hoeveel stroom verbruikt een Sonos Arc in standby?

Zo verbruikt de Sonos Arc 4,4 Watt aan stroom per uur. Per dag komt dit neer op 0,1046 kWh. Als je dit omrekent naar een bedrag dan kom je uit op 4,2 cent per dag aan stroom bij een kWh prijs van €0,40.

Hoeveel verbruikt een Sonos Arc in standby per jaar?

In een jaar verbruikt de Sonos Arc 38,18 kWh. Bij een kWh prijs van €0,40 kost je dit per jaar €15,27 aan stroom.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 4.8 / 5. Stemtelling: 46

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Minder betalen voor stroom?

Anouk

Mijn grote interesse in het besparen van energie heeft geleidt tot veel artikelen op deze website. Met veel passie schrijf ik blogs over hoe jij kunt energie kunt besparen, en probeer je bewust te maken van de kosten van het gebruiken van verschillende apparaten.